Potrzebujesz
1. Piersi z kurczaka (2 szt)
2. Ulubione warzywa
3. Przyprawy: papryka ostra, kurkuma, sól, pieprz ziołowy
4. Patyczki do szaszłyków
Wykonanie
1. Piersi z kurczaka (2 szt) pokrój w dużą kostkę, obtocz w jajku i przyprawach (papryka ostra, kurkuma, sól, pieprz ziołowy) i odstaw do lodówki.
2. Ulubione warzywa (korzystaj, póki są pyszne, dorodne, sezonowe!) pokrój w kostkę podobną do kurczaka.
3. Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 180 stopni
4. Na patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie mięso i warzywa.
5. Układaj na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika.
6. * polecamy z sosem czosnkowym (2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku drobno posiekany, 1 łyżeczka bazylii, sól j pieprz cytrynowy).