ROLADKI RYBNO-SZPINAKOWE.

Generalnie nie polecamy podgrzewanych ryb, ale wiele osób i tak je zjada…

Potrzebujesz:
250g szpinaku baby, 4 jajka,
łyżeczka proszku do pieczenia,
passata pomidorowa z bazylią i czosnkiem
dorsz czarny,
sól, pieprz,
przyprawa do ryb.


Naleśniki:
1. Szpinak posiekaj bardzo drobno, dodaj do niego 4 jajka, sól, pieprz i łyżeczkę proszku do pieczenia.
2. Rozgrzej patelnię z łyżeczką oleju kokosowego.
3. Usmaż naleśniki podpiekając z obu stron.

Ryba:
1. Rozgrzej patelnie grillową smarując ją odrobiną oleju kokosowego.
2. Dorsza przypraw z obu stron i krótko ugrilluj.

Na sam koniec posmaruj naleśniki passatą pomidorową z bazylią i czosnkiem, ułóż rybę i zawiń w ruloniki. Żeby się trzymały, przekuj wykałaczkami.