LASAGNE BEZ MĄKI

Lasagne bez makaronu i mąki

Potrzebujesz:
Naleśniki:
4 jajka,
30ml mleka,
szczypta soli, łyżeczka stevii,
olej kokosowy.
Farsz:
500g mięsa mielonego z indyka,
3-4 pieczarki,
1 puszka pomidorów krojonych,
5 łyżek passaty pomidorowej,
4-5 plastrów sera żółtego.


Wykonanie:
1. 4 jajka wymieszaj z mlekiem, solą i cukrem (najlepiej, jeśli zrobisz to widelcem :-)).
2. Rozgrzej patelnie z łyżką oleju kokosowego.
3. Usmaż cienkie naleśniki (z podanych ilości produktów powinny wyjść 4).
4. Na drugiej patelni rozgrzej łyżkę oleju kokosowego i usmaż mięso. W czasie smażenia dodaj pieprz czarny, słodką i ostrą paprykę oraz odrobinę granulowanego czosnku.
5. Pokrój pieczarki w cienkie słupki i dołóż do smażącego się mięsa.
6. Do usmażonego mięsa dodaj całą puszkę pomidorów oraz passatę pomidorową.
7. Zmniejsz gaz i przykryj przykrywką na 4-5 minut. Na sam koniec dodaj pokrojony w kostkę ser żółty, wymieszaj i wyłącz gaz (nie martw się, że się nie roztopił – roztopi go piekarnik).
8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
9. W naczyniu żaroodpornym układaj na zmianę – naleśnik, farsz, naleśnik, farsz, naleśnik, farsz, naleśnik, farsz.
10. Piecz przez 40 minut.
11*. Na górę również możesz wyłożyć ser, ładnie się wtedy zapiecze

Smacznego!!!!!