HALIBUT z GRILLA

GRILLOWANY HALIBUT

Składniki:
– halibut 3 filety
– pomidory cherry 100g
– ogórek zielony 1/2
– seler naciowy- 2 łodygi
– oliwa z oliwek
– sok z połowy cytryny
– sól/ pieprz
SOS:
– majonez 3 łyżki
– czarny czosnek 4 ząbki
– pęczek szczypiorku

PRZYGOTOWANIE:
Sałatka: pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, seler naciowy kroimy na kawałki i wrzucamy od miski. Doprawiamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek i wlewamy sok z połowy cytryny. Mieszamy i odstawiamy.
Na rozpalonego/nagrzanego grilla układamy filety halibuta. Grillujemy po 3-4 min z każdej strony.
W tym czasie przygotowujemy sos: do wysokiego naczynia wrzucamy 3 łyżki majonezu czarny czosnek i posiekany szczypiorek. Wszystko blendujemy na gładką masę.
Na talerz układamy zgrillowaną rybę, polewamy sosem i posypujemy szczypiorkiem. Doprawiamy odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Obok kładziemy wcześniej gotową sałatkę.